Nemate knjiga u vašoj korpi SrpskiСрпскиEnglish

Dimitrijević, Vojin

Natrag

 

Profesor Dimitrijević je diplomirao i doktorirao na Pravnom fakultetu u Beogradu. Počasni je doktor Univerziteta McGill, Montreal i Univerziteta Kent, Velika Britanija. Član je Instituta za međunarodno pravo i nosilac francuskog ordena Legije časti. Od 1995. godine je direktor Beogradskog centra za ljudska prava.
Do 1998. godine je bio redovni profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Od 2000. godine član je Venecijanske komisije Saveta Evrope za demokratiju putem prava. Od 2001. godine dr Dimitrijević je sudija ad hoc Međunarodnog suda pravde i član Stalnog arbitražnog suda u Hagu. Od 2001. godine je član-onivač Balkanskog političkog kluba, a od 2003. član međunarodne komisije pravnika.
Predsednik je Jugoslovenskog udruženja za međunarodno pravo (2001-2003), predsednik Saveta Instituta za međunarodnu politiku i privredu (od 2000. godine) i predsednik upravnog odbora Jugoslovenske kinoteke (od 2001. godine). Od 2003. godine član je Saveta za borbu protiv korupcije pri Vladi Republike Srbije.
Jedan je od osnivača Foruma za međunarodne odnose. Član je Srpskog PEN Centra od 1986. Bivši je član i potpredsednik Komiteteta za ljudska prava Ujedinjenih nacija (1982-1994). Gostujući je profesor na Univerzitetu Virdžinija (SAD), i univerzitetima u Oslu (Norveška) i Lundu (Švedska).
Autor je mnogih knjiga i članaka.Od istog pisca:


 

 

© Izdavačka knjižarnica Zorana Stojanovića