Nemate knjiga u vašoj korpi SrpskiСрпскиEnglish

Šekspirov život i svet

Natrag

Autor Kostić, Veselin
Oblast lingvistika / književnost
Biblioteka Elementi
Datum objavljivanja 25.09.2006.
Format 18 x 11.5
Težina 354
Cena 1500din / 14.29€
Povez Tvrdi
Pismo Latinica
ISBN 86-7543-111-2

U knjizi Šekspirov život i svet prof. Veselin Kostić prikazuje kako Šekspirov književni rad tako i njegov privatni život, ali i okolnosti pod kojima je stvarao, istorijski trenutak i "pravila" umetnosti tog perioda. Na Šekspira se, kako sam autor kaže, često gleda kao na "samoniklog i usamljenog velikana kome ništa ne prethodi i koji ne pripada nijednom određenom razdoblju". Uprkos svojoj univerzalnosti, Šekspirovo delo odlikuje se tradicionalnošću, ali se umnogome odnosi i na vreme u kojem je stvarao. Da bi se potpunije razumelo njegovo delo, neophodno je poznavati njegove korene u prethodnom dramskom razvoju, ali i savremenoj stvarnosti.

 

Poglavlja ove knjige nastala su kao rezultat predavanja prof. Kostića, održanih studentima engleskog jezika i književnosti. Neka od njih su: Šekspirova Engleska, Dramska tradicija, Glumci i njihove družine, Engleski jezik u Šekspirovo doba, Šekspirov život...

 

Cilj ove zbirke jeste to da se Šekspir postavi u svoj istorijski kontekst i da se njegov svet - a samim tim i njegovo stvaralaštvo - učini razumljivim današnjem čitaocu.


Dodaj u korpu 

 

© Izdavačka knjižarnica Zorana Stojanovića