Немате књига у вашој корпи SrpskiСрпскиEnglish

Ислам, јудаизам, хришћанство

Натраг

Магомет, его жизнь и религиозное учение; Талмудъ и новѣйшая полемическая литература о немъ въ Австрiи и Германiи; О христiанствѣ,
Аутор Соловјов, Владимир Сергејевич / Соловьeв, Влади́мир Серге́евич
Област филозофија
Библиотека Елементи
Датум објављивања 13.10.2014.
Формат 18 x 11.5
Тежина 180
Број страна 233
Цена 800дин / 7.62€
Повез Меки
Писмо Ћирилица
ИСБН 978-86-7543-295-1
Преводилац Andrij Lavrik

Година 750. н. е. била је подједнако злослутна за двојицу владара који су, у непомирљивом непријатељству, делили тадашњи историјски свет. \"Самодржац Ромеја\", Јустин ИИ и \"Цар царева\", Хозрој Ануширован, у Ктезифону, добили су, обојица, у различитим облицима, страшна упозорења.

 

Савезници Византије, Абисинци, подржани афричким слоновима, кренули су из Јемена према Јатрибу, а затим ка Персијској граници. У Византији су знали за тај подухват и очекивали су много од њега. Али путем од Јемена до Персије, није се могао обићи чувени град Мека. Надмоћ организоване војне силе била је на страни Абисинаца и, што је најважније, афрички слонови доводили су до ужаса ненавикуте Арабе. Утисак је био толико страшан да је та година ушла у историју као Година слона. Абисинци су опколили свети град, али је већ прве ноћи у њиховом табору завладала страшна и непозната болест, од које је већина људи умрла, а остали су при бекству за Јемен побијени од стране бедуина. Грчки Император је био огорчен. Премда је персијски цар повратио власт у Јемену, те ноћи, у његовом храму разбијене су свете посуде, а вечна ватра - симбол врховног бога Иранаца - изненада се угасила.

 

Исте те године, \"Године слона\", у сиромашном дому прашњаве Меке, родио се дечак Мухамед, коме је било суђено да обједини народе Истока и сврши са хиљадугодишњим сукобом грчког и персијског царства, рушењем и једног и другог...

 

Три приче, о три највеће светске религије, из пера филозофа, теолога, и једног од највећих ауторитета Русије, Владимира Соловјова.


Садржај         Додај у корпу


Од истог писца: 

 

© Izdavačka knjižarnica Zorana Stojanovića