Nemate knjiga u vašoj korpi SrpskiСрпскиEnglish

Filosofija ljubavi. Ljubav u pet dimenzija

Natrag

Философия любви: Любовь в пяти измерениях
Autor Epštajn, Mihail / Эпште́йн, Михаи́л Нау́мович
Oblast filozofija
Biblioteka Književnost, jezik, kultura
Datum objavljivanja 13.03.2012.
Format 22.5 x 14
Težina 430
Broj strana 361
Cena 2000din / 19.05€
Povez Meki
Pismo Ćirilica
ISBN 978-86-7543-246-3
Prevodilac Radmila Mečanin

Krećući se kroz svet književnosti, Epštajn pokazuje kako se manifestuju osećanja ljubavi, govori o vrstama i definicijama ljubavi, o odnosu između religije i ljubavi, te o tome kakav kovitlac nastaje kada se dvoje susretnu i prepoznaju. Obeležja ljubavi su svakolika: od značenja nečijeg imena kada se ono noćima neprestano ponavlja, do izgleda nečijeg lica kada ga se zaljubljen čovek priseća.

 

Epštajn govori o ljubavi, želji, nadahnuću, nežnosti, saosećajnosti, drugarstvu, šaputanju, ali i o temama koje se tiču erotike, sladostrašća i razvrata. O ljubavnoj mašti postoji posebno poglavlje, koje govori i o ljubavnom jeziku, ali i o „jeziku“ dodira. Posebno su značajni motivi ljubavi: ljubav – prsten (karike veze među ljubavnicima), telo – vrt (održavanje vrta), površina – dubina (prepoznavanje razlika), bliskost – daljina (dva tela, a jedna senka).

 

Još je Platon govorio kako je svako od nas polovina čoveka, rasečenog na dva dela. Ona žudnja za spajanjem u ponovnu celinu, to je zapravo ljubav.

 

 


Sadržaj         Dodaj u korpu 

 

© Izdavačka knjižarnica Zorana Stojanovića